Meditációs Kuckó

Magyarországi Drukpa Kagyü Buddhista Közösség


Buddhista közösségünk a nemzetközi Nepáli-Bhutáni Buddhista Drukpa Kagyü közösség tagja. Szellemi tanítónk és mentorunk: Tiszteletreméltó Khenpo Kalsang, a Sangye Choeling Kolostor vezető Khenpoja, Lámája (Sangye Choeling kolostor, Nepál, Kathmandu). Buddhista Egyházközösségünk elkötelezett a többezer éves buddhista szellemi hagyományok mellett és azok tapasztalataira támaszkodik. Egyházunk a buddhista tanítások eredeti tisztaságát megtartva törekszik a szellemi és gyakorlati ösvény megtalálására, tanítására és ebben nyújt segítséget, minden buddhizmus iránt érdeklődő számára. Az egyház és tagjai elkötelezettek a világbékéért, imádkoznak és különféle szertartásokat végeznek az emberek bölcsességéért, a jó szándék megvalósulásáért, együttérzéséért, a hosszú életért, a jó szerencséért. Buddhista egyházunk ingyenes tanításokkal, tanácsokkal "lelki" segítséget nyújt a hozzánk forduló érdeklődőknek, nehéz helyzetbe jutott embertársainknak, rászorulóknak és elesetteknek.

Buddhista tanítások, képzések: az évente indított képzéseinken buddhista vallási, filozófiai és gyakorlati témákban szerezhetnek ismereteket. A képzéseinket tapasztalt és gyakorló buddhista tanítókkal, bölcsészekkel indítjuk minden évben januárban (1 éves Buddhista Alap és 3 éves Buddhista Tanítói vallási és filozófia szakon).

    A jelentkezők buddhista etikát, erkölcsöt, filozófiát hallgatnak/tanulnak és gyakorlati szinten is elsajátítják a buddhista meditáció technikáját és a szertartástant. A gyakorlók buddhista egyházi tagokká válhatnak.

„Minden ember Buddha természetű, a hívő - gyakorló dolga, hogy önmagában felismerje a Buddhát”.


A legfontosabb linkek:


https://buddhistaegyhaz.hu/programok


https://buddhistaegyhaz.hu/tanfolyamok


https://buddhistaegyhaz.hu/oktatasi-idopontok

Drukpa Kagyü Hungary